IMG_5322

ALLA VÅRA JUICER PRESSAS DAGLIGEN I VÅRT PRESSERI VID ST.ERIKSPLAN I STOCKHOLM. LOKALT & NÄRPRODUCERAT PÅ RIKTIGT!!

– ALLTING ÄR ALLTID 100% CERTIFIERAT EKOLOGISKT –

Våra kallpressade juicer är juice i sin mest naturnära och färska form. Tillverkad av ekologiska råvaror, varsamt kallpressad och tappad på flaska kommer vi så tätt på naturens näringsskafferi man kan.
Vi ser det som en självklarhet att alltid använda oss av ekologiska råvaror. Självklart för din hälsa, miljöns skull och alla som ska komma efter oss. Enligt oss finns det helt enkelt inget annat sätt för både nuet och framtiden. Detta kan leda till att vi ibland trots ansträngningar inte får tag i allt vi behöver för att hålla ett stabilt sortiment. Då kan en ingrediens ersättas eller så saknas juicen helt. Vi hoppas på förståelse för detta och tackar för ditt bidrag till en gemensam ekologisk framtid.
Nedan kan du läsa mer om våra olika juicer samt vad dess råvaror har för effekt på kroppen. En del av juicerna finns bara då det är säsong för  råvarorna.
* 100% certifierad ekologisk ingrediens

Screen Shot 2018-08-26 at 12.53.11
Chlorophyll
Micro
111
Supersport
Electrolyte
Rosso
Moloko
xoxo
Flashbang
Screen Shot 2018-08-26 at 12.50.24

SWEETKALE

Grönkål innehåller rikligt med vitaminer och mineraler. Vitamin A och C, Kalcium, Beta-Karoten, Järn och Antioxidanter. Innehåller även Pektin och är full av Probiotika.

Ingredienser: Grönkål*. Äpple*, Spenat*, Ingefära*, Gurka*, Citron*

CHLOROPHYLL

Klorofyll ger växter sin gröna färg och liknar i sin molekylära struktur vårt eget syrebärande protein, Hemoglobin. Därför refereras det ofta till som “växtrikets blod”. Läs om vad som innehåller klorofyll och vad det kan göra!

Ingredienser: Gurka*, Romansallad*, Babyspenat*, Selleri *, Spirulina* 


MICRO

Studier har visat att groddar och microgreens är upp till 40 gånger mer näringsrika än den färdiga växten. Vetegräs skördas innan det utvecklas till säd, är naturligt glutenfritt och består runt 70% av klorofyll. Läs om groddar och vetegräs!

Ingredienser: Äpple*, Ärtskott*, Solrosskott*, Vetegräs*, Spenat*, Ingefära*, Citron*


111%

Gurkmeja kallas ofta för växtvärldens guld. Kryddnejlika och svartpeppar i kombination får denna rot att verka optimalt. Piperin en alkaloid som finns i svartpeppar. Piperin har i studier visat sig öka biotillgängliheten av curcuminet i gurkmejan med ca 2000%. Läs om hur gurkmeja kan fungera!

Ingredienser: Morot*, Äpple*, Gurkmeja*, Kryddnejlika*, Svartpeppar*.

 

SUPERSPORT

Rödbetor innehåller naturligt nitrat som kroppen omvandlar till kväveoxid. Det verkar kärlvidgande, vilket i sin tur leder till ökad syretransport. Läs om rödbetor!

Ingredienser: Rödbeta*, Morot*, Selleri*, Ingefära*. 


ELECTROLYTE

Elektrolyter är mineralsalter som bär på en elektrisk laddning i blod/kroppsvätskor och har många viktiga uppgifter, bland annat för blodets ph-värde och vår muskelfunktion.
När man förlorar mycket vatten vid t.ex. kraftig svettning,  tappar man samtidigt elektrolyter. Det gäller därför att dricka så att man upprätthåller kroppens elektrolytbalans och återfuktning med mineralers hjälp. Läs om Kalium och vart man hittar det!

Ingredienser: Päron*, Selleri*, Citron*, Spenat*, Persilja*

 

ROSSO

I äpple och fänkål finns gott om c-vitamin och flavonoider Quercetin, läs om flavonoider Quercetin .

Ingredienser: Äpple*, Fänkål*, Morot*, Selleri*, Citron*, Rödbeta*, Rosa Himalayasalt

 


MOLOKO

Himmelskt god Vegansk Nötdryck gjord på Cashewnötter. Cashewnöten är botaniskt sett egentligen ett frö och är precis som andra frön rik på nyttig energi och näring. innehåller många viktiga näringsämnen, som enkelomättade och fleromättade fetter, protein, magnesium, zink, koppar, kalium, fosfor, järn, selen, vitamin E, tiamin, vitamin B6, folat och niacin även mycket höga halter av selen. Dessutom innehåller de flera bioaktiva ämnen med potentiell antioxidantverkan.

Ingredienser: H2O, Cashewnötter*,  Medjool dadlar*, Kanel*, Vanilj*, Havssalt

 

XOXO

Innehåller till stor del Cashewnötter vars fördelar du kan läsa om under Moloko. Men XOXO har också stor del rå kakao som är den rikaste av alla livsmedel på magnesium. Som är den mest bristfälliga mineralen hos den genomsnittliga nutida människan. Rå kakao innehåller mer antioxidanter per 100 gram än gojibär, acai och blåbär. Läs om betydelsen av Antioxidanter!

Ingredienser: H2O, Cashewnötter*, Rå kakao*,  Medjool dadlar*, Kardemumma*, Citronzest*, Havssalt

 
 

FLASHBANG

Superstark med Kryddig eftersmak. Terapeutiska mängder ingefära! Ingefära är packad med antioxidanter, kalium, kalcium, magnesium, fosfor, koppar, mangan, zink och vitamin B-6, C och E.  OBS! Shoten bör ej ges till barn då den består till en så stor del ingefära.

Ingredienser:  Ingefära*, Äpple*, Rödbeta*, Rosenrot*

GURKMEJA/INGEFÄRA SUPERSHOT

Stora mängder Gurkmeja och Ingefära pressat med citron är basen av den i särklass starkaste och skarpaste shot på marknaden. Kryddad med Svarpeppar för att aktivera Gurkmejan och avrundad med Honung. Rekommenderas ej för barn.

Ingredienser: Gurkmeja*, Ingefära*, Citron’, Svartpeppar*, Honung*

kaffeGO NUTS! 
Kanske världens bästa, välkylda 100% ekologiska, veganska kaffeshake/nötmjölk.
Ekologiskt närrostat kaffe, kallpressad kokosolja, cashewnötter, medjool dadlar, kanel, vanilj.

Publicerad den 12 augusti, 2015
Kallpressen002