IMG_5322

– ALLTING ÄR ALLTID 100% CERTIFIERAT EKOLOGISKT –

Våra kallpressade juicer är juice i sin mest naturnära och färska form. Tillverkad av ekologiska råvaror, varsamt kallpressad och tappad på flaska kommer vi så tätt på naturens näringsskafferi man kan.
Vi ser det som en självklarhet att alltid använda oss av ekologiska råvaror. Självklart för din hälsa, miljöns skull och alla som ska komma efter oss. Enligt oss finns det helt enkelt inget annat sätt för både nuet och framtiden. Detta kan leda till att vi ibland trots ansträngningar inte får tag i allt vi behöver för att hålla ett stabilt sortiment. Då kan en ingrediens ersättas eller så saknas juicen helt. Vi hoppas på förståelse för detta och tackar för ditt bidrag till en gemensam ekologisk framtid.
Nedan kan du läsa mer om våra olika juicer samt vad dess råvaror har för effekt på kroppen. En del av juicerna finns bara då det är säsong för  råvarorna.
* 100% certifierad ekologisk ingrediens

Chlorophyll
Micro
111
Supersport
Electrolyte
Rosso
Moloko
xoxo
Flashbang

CHLOROPHYLL
Klorofyll ger växter sin gröna färg och liknar i sin molekylära struktur vårt eget syrebärande protein, Hemoglobin. Därför refereras det ofta till som “växtrikets blod”. Det verkar stärkande och renande i kroppen, särskilt i mage, tarm, lever och i blodet. Grönsakerna innehåller mycket vitaminer och kraftfulla antioxidanter som stärker immunförsvaret samt bekämpar fria radikaler och har en antiinflammatorisk verkan.

Ingredienser: Gurka*, Romansallad*, Babyspenat*, Selleri *, Spirulina* 


MICRO
Studier har visat att groddar och microgreens är upp till 40 gånger mer näringrika än den färdiga växten. Vetegräs skördas innan det utvecklas till säd, är naturligt glutenfritt och består runt 70% av klorofyll.
Några av juicens många hälsofördelar är: antiinflammatorisk, sänker  blodtrycket, stabiliserar blodsockret, ger näring till det neurologiska systemet och ger på naturlig väg en kännbar kick.

Ingredienser: Äpple*, Ärtskott*, Solrosskott*, Vetegräs*, Spenat*, Ingefära*, Citron*


111%
Gurkmeja kallas ofta för växtvärldens guld. Kryddnejlika och svartpeppar i kombination får denna rot att verka optimalt. Piperin en alkaloid som finns i svartpeppar. Piperin har i studier visat sig öka biotillgängliheten av curcuminet i gurkmejan med ca 2000%.

Ingredienser: Morot*, Äpple*, Gurkmeja*, Kryddnejlika*, Svartpeppar*.

 

SUPERSPORT
Studier har visat att 2-3 timmar efter intag av rödbetsjuice ökar din förmåga till fysiska prestationer. Du kan både bli snabbare och uthålligare, en god kombination :). Rödbetor innehåller naturligt nitrat som kroppen omvandlar till kväveoxid. Det verkar kärlvidgande, vilket i sin tur leder till ökad syretransport. Denna juice verkar även antiinflammatoriskt och har ett bra avgiftningsstöd för levern. Hjälper till att stabilisera blodtrycket samt underhålla elasticiteten i blodkärlen. OBS! Rödbetsjuice bör drickas försiktigt, då en del människor kan vara känsliga.

Ingredienser: Rödbeta*, Morot*, Selleri*, Ingefära*. 


ELECTROLYTE
Elektrolyter är mineralsalter som bär på en elektrisk laddning i blod/kroppsvätskor och har många viktiga uppgifter, bland annat för blodets ph-värde och vår muskelfunktion.
Visste du tex att kalium, som finns i selleri, är viktigt för vattenbalansen i kroppen och bra då det sänker blodtrycket. När man förlorar mycket vatten vid t.ex. kraftig svettning,  tappar man samtidigt elektrolyter. Det gäller därför att dricka så att man upprätthåller kroppens elektrolytbalans och återfuktning med mineralers hjälp.

Ingredienser: Päron*, Selleri*, Citron*, Spenat*, Persilja*

 

ROSSO
Visste du? Att studier har visat att äpplen förebygger njursten, hjälper till att sänka kolesterolet och är stabiliserande för blodsockret.  I äpple och fänkål finns gott om c-vitamin och flavonoiden Quercetin. Quercetin är en stark antioxidant som bland annat stärker immunförsvaret.

Ingredienser: Äpple*, Fänkål*, Morot*, Selleri*, Citron*, Rödbeta*, Rosa Himalayasalt

 


MOLOKO
Cashewnötter höjer halten av serotonin som är en viktig bidragsgivare till känslor som sexuell lust, gott humör, hälsosam sömn och det motverkar depressioner.
Goda enklomättade fetter sänker det onda LDL-kolesterolet och skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar.​ Kanel kan reglera blodsocker, öka ämnesomsättningen samt motarbeta gasbildning i tarmarna.

Ingredienser: H2O, Cashewnötter*,  Medjool dadlar*, Kanel*, Vanilj*, Havssalt

 

XOXO
Innehåller till stor del Cashewnötter vars fördelar du kan läsa om under Moloko. Men XOXO har också stor del rå kakao som är den rikaste av alla livsmedel på magnesium. Som är den mest bristfälliga mineralen hos den genomsnittliga nutida människan. Rå kakao innehåller mer antioxidanter per 100 gram än gojibär, acai och blåbär. Antioxidanterna i rå kakao gynnar bla den kardiovaskulära hälsan.

Ingredienser: H2O, Cashewnötter*, Rå kakao*,  Medjool dadlar*, Kardemumma*, Citronzest*, Havssalt

 
 

FLASHBANG
Terapeutiska mängder ingefära! Ingefära är packad med antioxidanter. Den stimulerar immunförsvaret, ­motverkar inflammationer och kan lindra värk av olika slag. Förbättrar och stimulerar matsmältningen, ökar cirkulationen samt bidrar till sänkt blodtryck. Rosenrot kan ge uppiggande effekt, lindra nedstämdhet och öka mental prestationsförmågan. OBS! Shoten bör ej ges till barn då den består till en så stor del ingefära.

Ingredienser:  Ingefära*, Äpple*, Rödbeta*, Rosenrot*

kaffeGO NUTS! 
Kanske världens bästa, välkylda 100% ekologiska, veganska kaffeshake/nötmjölk.
Ekologiskt närrostat kaffe, kallpressad kokosolja, cashewnötter, medjool dadlar, kanel, vanilj.

Publicerad den 12 augusti, 2015
Kallpressen002