Ramslök har en lätt vitlökssmak och kan användas ungefär som vitlök eller gräslök.

BLAD Använd bladen råa, hackade i sallad eller låt koka med i maten. Smaken avtar dock ju längre tid de får koka. Ramslök passar bra i soppa, pesto (mixa med olja och valnötter), aioli (mixa med majonäs) eller fritera bladen och garnera t ex en risottorätt.Tänk på att bladskaft och stjälk är grövre i sin textur och bör skäras av och tillredas separat. BLOMMAKan användas rå som dekoration i en sallad eller låt koka med i en soppa precis innan den ska serveras. Ramslökens blomma är något starkare i smaken än bladet. LÖK Kan användas rå eller kokad men är ganska små och omständiga att skörda.FRÖ Fröbaljorna kan krossas som vitlökklyftor. SOM MEDICIN Arter i släktet Allium har tillskrivits antibiotiska, antioxidativa, antidiabetiska och cancerförebyggande egenskaper.Ramslök har de flesta av vitlökens hälsofördelar fast i något svagare form. Den omnämns vara effektiv för att sänka högt blodtryck och kolesterolvärde; lindra magont; fördelaktigt vid behandling av astma, bronkit och emfysem; renande för mage, tarm och blod; förebyggande mot åderförkalkning och stroke För matsmältning: torkade blad mixas med vatten och honung.

Ramslök
RAMSLÖK 50g
21:25 132:81/ kg
Köp nu

Stort Tack till er kära medlemmar för all support.

Önskar er alla en härlig start på våren!

Christina & Dimitris /Kallpressen