Cleanse

Det är hur enkelt som helst att göra en cleanse/juicefasta. Det gäller bara att skaffa sig rätt förutsättningar och en vilja till att må bättre. Vårt juicepaket består av 8 juicer/dag, 100% ekologiskt och sammansatt för att ge dig ett så brett växtbaserat näringsintag som möjligt. En juicefasta ger matsmältningen en paus, samtidigt som du fyller på kroppen med viktiga vitaminer, mineraler, enzymer och spårämnen. Kroppens naturliga avgiftningsprocess aktiveras och den energi och näring som normalt går åt till att sköta matsmältningen, går nu till att rensa ut och återuppbygga istället. Vad många inser efter en juicefasta är att deras kropp varit utsatt för en konstant belägring. En belägring man inte visste fanns där. Och stor del av värdet efter en juicefasta är få känna skillnaden i hur man mår och hur det faktiskt gör skillnad med vad man sätter i sig dagligen. Detta kan innebära att du börjar göra förändringar på lång sikt med vad du väljer att ge din kropp och sinne för möjligheter att må bra.

Juicerna är numrerade i den ordningsföljd vi rekommenderar att du dricker dem för bästa effekt. Du bör i vilket fall starta dagen med en ren grönsaksjuice (Chlorophyll), och sen fördela juicerna så jämnt det går under dagen. Drick inte varje juice för fort utan drick den hellre i mindre klunkar. Detta minskar även risken för hungerskänslor under dagen. Det kan också vara bra att spara nötmjölken till sist för att lättare kunna varva ner på kvällen. (Om du vill går det bra att värma den lätt i ett vattenbad) Börja gärna morgonen med att dricka kroppstempererat vatten, något många aldrig gör. Drick sen rumstempererat vatten och/eller örtté mellan juicerna för att få ännu mer ut av din fasta.
Att juicefasta är ett enkelt sätt att ge dig själv en omstart, bryta dåliga vanor och få kroppen att komma i form igen. Det enda du behöver bestämma, är hur många dagar du vill dricka juice.
Vi rekommenderar 3-10 dagar för en bra effekt, men även en dags fasta kan göra underverk. Oavsett kommer din kropp att tacka dig!

Vill du läsa mer om vad juicefasta/cleanse är och gör för dig och din kropp, hittar du en fördjupning längre ner på sidan.

CLEANSE #01 – 490 kr/dag. Består av 8 st juicer. Detta paket är sammansatt för att ge dig ett så brett färgrikt näringsintag under din juicefasta. Det enda du behöver tänka på är hur många dagar du skulle vilja dricka juice.

CLEANSE #02 – 390 kr/dag. Består av 6 st juicer. Detta paket är perfekt om du tänker vara i en vilande situation eller vill kombinera med lättare växtbaserade måltider under dagen. Kanske brukar du göra en egen favoritjuice hemma som du gärna dricker till.

kaffeGO NUTS! 
Kanske världens bästa, välkylda 100% ekologiska, veganska kaffeshake/nötmjölk.
Ekologiskt närrostat kaffe, kallpressad kokosolja, cashewnötter, medjool dadlar, kanel, vanilj.

Publicerad den 12 augusti, 2015

FYLL I HÄR FÖR ATT GÖRA DIN BESTÄLLNING

[contact-form-7 id=”192″]

Vår butik på Svartensgatan 10 har upphört vilket betyder att Cleanse paketen endast kan hämtas i vårt presseri på Rörstrandsgatan 34. Tack!

 

 

Villkor vid beställningar
För att vara helt säker på att du ska få dina juicer när du vill ha dem, behöver vi ha din beställning senast kl.10.00 dagen innan du tänker påbörja din cleanse. Det går självklart att beställa senare, och vi meddelar dig om det inte skulle gå att lösa.


Du väljer själv om du vill hämta i en av våra butiker eller få paketet hemlevererat. Vi kan tyvärr bara leverera innanför Stockholms tullar än så länge. 
Hemleveranser sker normalt mellan 9-11 på förmiddagen, så tänk över om du vill ha det levererat hemma eller arbetsplats när du fyller i adressen.

 

Betalar gör du samtidigt med att du hämtar eller vid levererans. Vi accepterar både kort och kontanter.
Avbeställningar måste göras före kl. 10.00 dagen innan.
Du kan också göra beställningar inne i våra butiker eller via boka@kallpressen.se.
Där kan du även ställa frågor om du har några inför, under eller efter din juicefasta.

VARFÖR JUICEFASTA/CLEANSA?
En stor del av värdet av en juicefasta är få känna skillnaden i hur man mår och hur det faktiskt gör skillnad med vad man normalt äter och dricker. Även på lång sikt med vad man väljer att fortsätta ge sin kropp och sinne för möjligheter att må bra. Juicefasta är en hjälp till dra en linje i sanden, kickstarta ett hälsosammare liv och börja ta ansvar för hur man vill må i vardagen. Det kan också handla om att bryta dåliga vanor och få kroppen att komma i form igen.

Vår kropp är en fantastiskt organism som har inbyggda system för avgiftning och självförsvar, de behövs för att ta hand om alla de miljögifter vi dagligen får i oss. Gifter som vi får i oss genom maten vi äter, luften vi andas, vattnet vi dricker, kläder, rengöring, kosmetika etc. Många av oss har även en livsstil där vi stressar oss genom dagarna för att hinna med så mycket som möjligt så som arbete, familj, åtaganden, vänner. Stressen i samband med dålig mat, kan göra att kroppen inte hinner med att städa ut allt den skulle vilja. I värsta fall kan det leda till kroniska tillstånd som i hög grad påverkar ens livskvalité. Desto mer du avstår ifrån överarbetade, tillagade och konstgjorda matvaror och alla dess tillsatser och föroreningar, desto mer får du tillbaka i form av daglig återhämtning, återuppbyggnad och välmående.
Vid en juicefasta avstår man från alla matvaror som påverkar hälsan negativt och påskyndar kroppens egna läkning genom att låta matsmältningen/tarmsystemet vila. D.v.s. att den energi och näring som normalt går åt till att sköta matsmältningen, går nu till att rensa ut och återuppbygga istället. Samtidigt tillför man stora mängder av den mest lättupptagliga ekologiska naturliga näring som finns att tillgå. Allt för att kroppen ska kunna verka optimalt.

Kallpressen005

Alla våra råvaror är 100% certifierat ekologiska.
Det är inte bara viktigt för oss alla och miljön. Utan även för att du ska få i dig minimalt med pesticider och maximalt med näring. Det ger enligt oss helt enkelt ingen mening att dricka stora mängder grönsaker och frukter som liknar en cocktail av besprutning och konstgödsel.

Vi kallpressar juicen varsamt varje dag. Det gör att du alltid har tillgång till färska juicer och du kan bestämma fritt när det bäst passar dig att göra en cleanse.
Bara det faktum att man avstår t ex snabbmat en och ersätter det med en näringstät juice, gjord på endast ekologiska råvaror, gör att det sker bra saker i kroppen. Saker som märks.

Förberedelser.
För att få bästa resultatet av din juicefasta, rekommenderar vi att du några dagar innan, tänker på att undvika all processad mat, mjölkprodukter, kött, kyckling, fisk, bröd, pasta, vitt ris, dåliga fetter, sötningsmedel, godis, chips, läsk och liknande. Byt ut ovanstående mat mot lättare och växtbaserat såsom färska frukter och grönsaker, soppor, linser, sallader, ångade grönsaker, vegetariska grytor och liknande. Övergången till enbart flytande föda blir lättare när kroppen får en chans att vänja sig till en ny kost.

I det sammanhanget, är det också viktigt att börja tänka på att städa ut eventuella drycker såsom “energidrycker”, läsk, kaffe och koffeinhaltiga téer och ersätta med rent rumstempererat vatten gärna med pressad citron och örttéer.
Vi avråder starkt från att hålla en “avskedsmiddag” kvällen innan man påbörjar sin cleanse. Det gör det svårare för kroppen att omställa sig och den får onödigt mer “jobb” att ta hand om.

Efter avslutad Juicefasta/cleanse.
Rekommenderar vi att du lugnt återgår till din normala kosthållning på samma sätt som du gick in. D. v. s. med lättare måltider och övervägande vegetariska råvaror. Fortsätt gärna att dricka juice som komplement till din dagliga kost, för att dagligen få i dig stärkande tillskott med lättupptagliga näringsämnen. Förhoppningsvis har du även fått några bättre kostvanor och insikter med dig på vägen.

Hur ofta kan man juicefasta?
Genom att juicefasta/cleansa regelbundet får kroppen tid att återhämta sig och städa rent i systemet. Du ger den större möjlighet att få verka optimalt efter det igen. Att juicefasta 3-10 dagar kan du med fördel göra en till ett par gånger om året. Förslagsvis inför våren då vi behöver extra kraft efter mörka vintern och efter sommarledigheten när du vill återgå till en mer normal kosthållning igen.

Att juicefasta en dag kan du med fördel göra ofta och utan större förberedelser. Det kan göra underverk för dig precis som en dags vila.

När bör man inte göra en juicefasta/cleanse.
För diabetiker kan det vara olämpligt att göra en juicefasta. Rådfråga diabetessköterska eller läkare om du tänkt på att dricka juice, eventuellt kan vi anpassa till dina behov.

Om man har haft ätstörning eller tendenser till ätstörningsproblematik, är vår rekommendation att man inte gör en juicefasta. Däremot är det bra att tillföra juice till sin dagliga kost, mellan måltiderna eller som måltid, för att öka intaget av nyttiga och viktiga näringsämnen.
Misstänker du, eller har du en sjukdomsbild? Vi rekommenderar att du först kontaktar läkare, innan du övergår till en ny kosthållning.

Vill du veta mer om juicer, grönsaker, frukter och vad de kan göra för dig och ditt liv? Läs gärna vår sida med Frågor och Svar

Kallpressen008