FRÅGOR & SVAR

Vad är skillnaden på kallpressad juice och juicen jag gör själv hemma?

Vår hydrauliska pressmetod sörjer för en minimal syresättning av juicen vilket resulterar i väldigt lite nedbrytning och oxidation. Kallpressning är en metod som förutom att bevara mest av näring och smak också gör det möjligt att tappa juicen på flaska och uppnå tre dagars hållbarhet helt utan pastörisering och tillsatser.

Varför håller inte juicerna längre än fem dagar?

Kallpressens juicer är helt opastöriserade för att bibehålla maximalt med näring och smak.
Det vill säga att de är så “råa” och nära på naturen som möjligt, helt utan pastörisering eller konserveringsmedel. Varje juice är märkt med ett bäst-före-datum för att du alltid ska få en fullvärdig upplevelse. Det är mycket jobb att dagligen pressa juice, men vi tvivlar inte en sekund på att det är värt det!

Varför har juicen separerat? Betyder det att den blivit dålig?

Att juicen ibland separerar är en helt naturlig process, som kan bero på en mängd faktorer som t ex, typ av kombinationer, syrlighet och naturliga koagulanter. Om juicen har varit väl kyld och inte är utgången är det bara att skaka och njuta.

Är juicen helt ekologisk?

Ja vi använder alltid 100% ekologiska råvaror. Alltid..

Måste jag ha juicerna i kylskåp?

Absolut. Kallpressad juice är en kylvara som behöver hållas väl kyld, max +8°C, tills dess att den konsumeras. OBS: Det går inte att frysa juicerna med bibehållet näringsvärde och smak.

Hur många kalorier innehåller era juicer?

Utan att gå alltför mycket på djupet och författa ett biokemiskt uppslagsverk, kan man enkelt säga att vi inte är så upptagna av kalorisystemet. Detta då vi anser att det till dels är föråldrat och många gånger kan vara missledande.
1kcal är mängden energi det åt för att höja temperaturen på 1 kg vatten men 1 grad C° under 1 atmosfärs tryck. Visst kan man räkna ut hur mycket “energi” det går ut för utföra en viss handling. Men då den mänskliga kroppen är betydligt mer komplicerad än en ångmaskin, ter det sig enligt oss ett väldigt förenklat synsätt.
Vad vi anser att man missar i sammanhanget är alla de tusentals processer i den mänskliga kroppen som t.e.x, underhålla nervsystemet, bygga muskler, skapa hormoner, reglera immunförsvaret, reparera en skada, nära tarmbakterier, osv,osv. Dessa processer kräver och regleras av så mycket mer än en enkel energienhet. Låt oss ta ett exempel på 300 kcal “fett” De flesta känner nog skillnaden nuförtiden på en skål med bra oliver och en portion friterade potatis från närmsta gatukök. Även om de skulle innehålla likvärdigt med kalorier är det stor skillnad på vad kroppen kan ha oliver kontra friterad potatis till.

Om jag gör en juicefasta/cleanse, och känner att jag bara måste äta något?

Börja med att “tugga” juicerna och försök dricka långsammare. Hunger kan också vara ett tecken på törst, så kom ihåg att dricka ordentligt med vatten mellan juicerna. Om du trots det känner att du behöver äta rekommenderar vi att t.ex. tugga på en morot, äta en avokado eller äpple, banan, lättare sallad, etc. Du “förstör” inte din juicefasta genom att äta färska grönsaker eller frukter. Men effekten bromsas av att fastan tillfälligt upphör och matsmältningen återupptas.

Kan man träna under en juicefasta?

Det kan man. Vi rekommenderar dock starkt att man inte tränar aggressivt och försöker tänja gränser. Hellre en promenad eller lättare jogging istället för intensiv löpträning. Lätt yoga brukar fungera utmärkt, VM i tyngdlyftning antagligen inte. Det är helt enkelt viktigt att känna efter.

Varför kostar kallpressad juice mer?

För att göra en högkvalitativ kallpressad juice  går det åt väldigt stora mängder ekologiska råvaror och en stor del omtanke under produktionen vilket gör att varje juice betingar ett högre pris. Det du får tillbaka är något som näringsmässigt liknar att dricka en enorm sallad utan att behöva sitta vid matbordet under flera timmar. Vi tycker att det märks både på effekten och smaken av våra juicer. Skulle du av någon anledning inte vara nöjd med någon av våra juicer ber vi dig kontakta: martin@kallpressen.se  för att åtgärda situationen. Vad du tycker om juicen är oerhört viktigt för oss!!

Levererar ni till företag, events och liknande?

Ja det gör vi! Kontakta gärna christina@kallpressen.se för mer information.