Hälsa är

RIKEDOM

Det är ingen hemlighet att färska grönsaker och frukt är nödvändiga livsmedel för att skapa och upprätthålla hälsa, utveckling och välmående. Vi inser hur som helst att det i vardagen kan vara en utmaning att få i sig tillräckligt med färska grönsaker och frukter, för att motverka den kroniska undernäring många ovetande lever med. Då syftas inte på kalorimässig undernäring. Utan brist på naturliga levande näringsämnen, vitaminer, mineraler, spårämnen och enzymer som gör att kroppen och sinnet kan fungera på ett optimalt sätt. Den läkande och livgivande näring som naturen tillhandahåller finns rakt framför oss. Men den skyms alltför ofta av snabba och överbearbetade ”matvaror” som lovar men sällan levererar, och i många fall bidrar till fortsatt brist på livsviktig levande näring och livsenergi.
Många känner detta instinktivt men håller sig flytande med koffein, socker, energidrycker, och liknande symptombehandlingar. Vilket i sin tur leder till ännu mer slitage och dränage av kroppens förmåga att upprätthålla hälsa och välmående. Det i sin tur leder till ännu mer symptomlindring…
Även om det kan vara svårt att minska arbetsbördorna i livet, kan man lära sig hur man bevarar och återuppbygger sina energinivåer på ett naturligt och hälsosamt sätt. Utan konstanta toppar och dalar.
Beslutar man att ta till sig mer av näringsrik och levande kost. Svarar kroppen med mer energi, vitalitet, bättre sömn, klarare tankar, mental stabilitet och en känsla av välmående som man kanske inte trodde var möjlig. En annan positiv effekt som inte bör glömmas är att när man börjar må bättre syns det. Bättre hy, hår, naglar och en naturlig glöd av välmående som kommer inifrån.

Kallpressen_lr4802

Vad är kallpressad juice?
Det är en process där man framställer juice genom att långsamt pressa frukten och grönsakerna under högt tryck (9000kg). Fördelen med denna varsamma metod är att man utvinner mer vitaminer, mineraler, enzymer och växtbaserad näring än med någon annan pressmetod (upp till 5 gånger mer).

En annan stor fördel är att man introducerar väldigt lite syre och värme under pressningen vilket förhindrar mycket av den oxidation som normalt uppstår vid juicetillverkning. Tack vare detta förlängs hållbarheten naturligt och fruktens/grönsakernas fantastiskt vitala näringsinnehåll och smak bibehålles på bästa sätt.
Vår kallpressade juice är juice i sin mest naturnära och färska form. Tillverkad av ekologiska råvaror, varsamt kallpressad och tappad på flaska kommer vi så tätt på naturens näringsskafferi man kan.

100%  Certifierat ekologiskt!
Vår filosofi är att alltid använda oss av ekologiska råvaror. Självklart för din hälsa, miljöns skull och alla som ska komma efter oss. Enligt oss finns det helt enkelt inget annat sätt för både nuet och framtiden. Detta kan leda till att vi ibland trots ansträngningar inte får tag i allt vi behöver för att hålla ett stabilt sortiment. Då kan en ingrediens ersättas eller så saknas juicen helt. Vi hoppas på förståelse för detta och tackar för ditt bidrag till en ekologisk framtid.

Kallpressen001

“Enligt min mening är hälsa och välmående i allra högsta grad en glidande skala
och inte alltid en fråga om “frisk” eller “sjuk”. Jag anser också att man i många fall kan påverka väldigt mycket hur man mår, både fysiskt och mentalt, genom att öka medvetenheten om hur och vad man väljer att ge sin kropp och sinne.
För att få möjligheten att verkligen må bra och utvecklas på alla plan.”
-Martin Sandström, grundare Kallpressen