Fördelar med Juicefasta

Vilka fördelar kan man förvänta sig med juicefasta?

Många ser juicefasta som en chans till en nystart. Speciellt om man känner att man har fastnat i oflexibla och allt för stelbenta matrutiner.

Juicefastan är ett snabbt och enkelt sätt att slippa tänka på  vad man ska äta, och efter fastan så kan man ofta se på sitt liv och kostvanor med nya ögon.

För kroppens del så blir det ett smidigt sätt att säkerställa att man få i sig nyttiga frukter och grönsaker. Det är ofta även enklare att få i sig många olika sorts grönsaker när de är tillgängliga i juiceform. Även om viktnedgång inte nödvändigtvis är ett resultat av juicefasta så har många, som annars äter en förhållandevis stor mängd kalorier, fått erfara en ganska snabb och drastiskt nedgång i vikt.

En unik aspekt av fasta är att relativt sett kortvarig fasta låter kroppen bevara muskler samtidigt som den omsätter fettdepåer. Ofta ser man skillnad inom väldigt kort tid.

Juicefasta är även en bra introduktion till periodisk fasta. Om det visar sig att man mår bättre av att fasta är det lätt att gå vidare till den sorts fasta som man håller sig till under en period som är längre än endast en vecka.