Juicefasta med Kallpressen

Varför ska du juicefasta?

Det gäller bara att skaffa sig rätt förutsättningar och en vilja till att må bättre. Våra 3 olika  juicepaket består av antingen 8 eller 6 juicer/dag, i vårt helt gröna paket ingår även gurkmeja/ingefära shot.

100% ekologiskt och sammansatt för att ge dig ett så brett växtbaserat näringsintag som möjligt. En juicefasta ger matsmältningen en paus, samtidigt som du fyller på kroppen med viktiga vitaminer, mineraler, enzymer och spårämnen. Kroppens naturliga avgiftningsprocess aktiveras och den energi och näring som normalt går åt till att sköta matsmältningen, går nu till att rensa ut och återuppbygga istället. Vad många inser efter en juicefasta är att deras kropp varit utsatt för en konstant belägring. En belägring man inte visste fanns där. Och stor del av värdet efter en juicefasta är få känna skillnaden i hur man mår och hur det faktiskt gör skillnad med vad man sätter i sig dagligen.

Detta kan innebära att du börjar göra förändringar på lång sikt med vad du väljer att ge din kropp och sinne för möjligheter att må bra.

Juicefasta - Hur gör jag?

Juicerna är numrerade i den ordningsföljd vi rekommenderar att du dricker dem för bästa effekt. Du bör i vilket fall starta dagen med en ren grönsaksjuice (Chlorophyll) eller ren Sellerijuice, och sen fördela juicerna så jämnt det går under dagen. med ca 1,5-2 timmars mellanrum. Drick inte varje juice för fort utan drick den hellre i mindre klunkar. Detta minskar även risken för hungerskänslor under dagen. Det kan också vara bra att spara nötmjölken till sist för att lättare kunna varva ner på kvällen (Om du vill går det bra att värma den lätt i ett vattenbad). Börja gärna morgonen med att dricka kroppstempererat vatten, något många aldrig gör. Drick sen rumstempererat vatten och/eller örtté mellan juicerna för att få ännu mer ut av din fasta.
Att juicefasta är ett enkelt sätt att ge dig själv en omstart, bryta dåliga vanor och få kroppen att komma i form igen. Det enda du behöver bestämma, är hur många dagar du vill dricka juice. Juicerna som ingår i paketen pressas alltid efter beställning och leveranser synkas med varje press.
Juicernas hållbarhet är 5 dagar men du kan även välja juicer som högtrycksbehandlats för längre hållbarhet. Juicerna fungerar även toppen att frysas och tinas bäst upp i 24 tim innan konsumtion i kylskåp.

Vi rekommenderar 3-10 dagar för en bra effekt, men även en dags fasta kan göra underverk. Oavsett kommer din kropp att tacka dig!

FÖRDELAR OCH NACKDELAR MED JUICEFASTA?

En stor del av värdet av en juicefasta är få känna skillnaden i hur man mår och hur det faktiskt gör skillnad med vad man normalt äter och dricker. Även på lång sikt med vad man väljer att fortsätta ge sin kropp och sinne för möjligheter att må bra. Juicefasta är en hjälp till dra en linje i sanden, kickstarta ett hälsosammare liv och börja ta ansvar för hur man vill må i vardagen. Det kan också handla om att bryta dåliga vanor och få kroppen att komma i form igen.

Många av våra Juicare känner ökad energi, ökat fokus, pigghet och skärpa. Överflödiga kilon försvinner snabbt och många vittnar om en allmän lätthet och ett härligt välmående.

Önskar du byta ut juicer i paketen anger du det i önskemålsrutan i kassan. Vill du skräddarsy ett paket själv så får du gärna maila oss på info@kallpressen så hjälper vi till.

Rensning eller cleanse?

Vår kropp är en fantastiskt organism som har inbyggda system för avgiftning och självförsvar, de behövs för att ta hand om alla de miljögifter vi dagligen får i oss. Gifter som vi får i oss genom maten vi äter, luften vi andas, vattnet vi dricker, kläder, rengöring, kosmetika etc. Många av oss har även en livsstil där vi stressar oss genom dagarna för att hinna med så mycket som möjligt så som arbete, familj, åtaganden, vänner. Stressen i samband med dålig mat, kan göra att kroppen inte hinner med att städa ut allt den skulle vilja. I värsta fall kan det leda till kroniska tillstånd som i hög grad påverkar ens livskvalité. Desto mer du avstår ifrån överarbetade, tillagade och konstgjorda matvaror och alla dess tillsatser och föroreningar, desto mer får du tillbaka i form av daglig återhämtning, återuppbyggnad och välmående.

För bästa resultat

För att få bästa resultatet av din juicefasta, rekommenderar vi att du några dagar innan, tänker på att undvika all processad mat, mjölkprodukter, kött, kyckling, fisk, bröd, pasta, vitt ris, dåliga fetter, sötningsmedel, godis, chips, läsk och liknande. Byt ut ovanstående mat mot lättare och växtbaserat såsom färska frukter och grönsaker, soppor, linser, sallader, ångade grönsaker, vegetariska grytor och liknande. Övergången till enbart flytande föda blir lättare när kroppen får en chans att vänja sig till en ny kost.
I det sammanhanget, är det också viktigt att börja tänka på att städa ut eventuella drycker såsom “energidrycker”, läsk, kaffe och koffeinhaltiga téer och ersätta med rent rumstempererat vatten gärna med pressad citron och örttéer. Vi avråder starkt från att hålla en “avskedsmiddag” kvällen innan man påbörjar sin juicefasta. Det gör det svårare för kroppen att omställa sig och den får onödigt mer “jobb” att ta hand om.

VAD REKOMMENDERAS

  • Genom att juicefasta regelbundet får kroppen tid att återhämta sig och städa rent i systemet. Du ger den större möjlighet att få verka optimalt efter det igen.
  • Juicefasta 3-10 dagar kan du med fördel göra flera gånger om året. Förslagsvis inför våren då vi behöver extra kraft efter mörka vintern och efter sommarledigheten när du vill återgå till en mer normal kosthållning igen.
  • Att juicefasta en dag kan du med fördel göra ofta och utan större förberedelser. Det kan göra underverk för dig precis som en dags vila.
  • Vi erbjuder färdiga paket där du kan hitta alltifrån 3dagars hel juicefasta till paket som kan användas som komplement till din kost.
  • Välj själv paket och antal dagar du vill fasta eller välj ett av våra tre färdiga 3dagars paket.

Hör gärna av er till oss så hjälper vi till att hitta rätt juicepaket för just dig här!

Vilken fasta är du? Välj mellan en 3 eller 5 dagars juicefasta

Juicefasta 3 dagar

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Kom igång idag

Juicefasta 5 dagar

Share blog posts, products, or promotions with your customers. Use this text to describe products, share details on availability and style, or as a space to display recent reviews or FAQs.

Köp ditt paket idag