Vad innebär kallpressning?
Hur kallpressar man en juice?
Vi pressar våra juicer enligt NORWALK METODEN. Dr Norman Walker ägnade sitt liv åt forskning kring människans potential att leva ett längre och friskare liv med hjälp av råa frukt- och grönsaksjuicer.I början av 1900 talet uppfann han den hydrauliska pressen, idag känd som The Norwalk Juice press, för den mest optimalt näringsrika juicen. Genom att långsamt pressa frukten och grönsakerna under högt tryck (9000kg). Fördelen med denna varsamma metod är att man utvinner mer vitaminer, mineraler, enzymer och växtbaserad näring än med någon annan pressmetod (upp till 5 gånger mer).En annan stor fördel är att man introducerar väldigt lite syre och värme under pressningen vilket förhindrar mycket av den oxidation som normalt uppstår vid juicetillverkning. Tack vare detta förlängs hållbarheten naturligt och fruktens/grönsakernas fantastiskt vitala näringsinnehåll och smak bibehålles på bästa sätt.
Vår kallpressade juice är juice i sin mest naturnära och färska form.